J. v. Tuinenstrjitte 16, 9041 CL, Berlikum (Secretariaat)
0518-460833
gymberlikum@gmail.com

Nijntje Beweegdiploma

Bewegen met Nijntje

Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 15 (beweegdiploma 1) en/of 20 (beweegdiploma 2) goed onderbouwde lessen, de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het Nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Bij de uitreiking van het Nijntje Beweegdiploma ontvangen de deelnemers ook een mooie badge voor op hun gymkleren. Het uitreiken van de diploma’s is altijd een feestje waarbij ook ouders en grootouders van harte welkom zijn!

Tijdens de gymnastieklessen voor kleuters (op woensdagmiddag van 13.15 tot 14.00 uur) worden de Nijntje lessen gegeven. Het Nijntje Beweegdiploma is voor zowel kleuters vanaf 3 jaar + 9 maanden die al lid zijn van de gymnastiekvereniging, maar ook voor kleuters die zich alleen aanmelden voor het Nijntje Beweegdiploma. Zij kunnen dan voor 3 à 4 maanden lid worden, tot het diploma is behaald.

Waarom het nijntje Beweegdiploma?

Als ouder wil je het beste voor je kind. Daarbij denk je het eerst aan gezonde voeding, maar zodra het mogelijk is leg je je baby al op de buik. Je baby leert zo het hoofdje op te tillen, waardoor het de spieren van de nek, rug, buik, armen en benen oefent. Het is dus goed voor de motorische ontwikkeling. En het vormt de basis voor vrijwel alle andere sporten. Daarnaast draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden.

MOTORIEK

In de eerste levensjaren vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats.

ONTWIKKELING

Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en cognitieve ontwikkeling.

LEREN BEWEGEN

Het is essentieel om op een goede manier te leren bewegen. Als je van jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken.

JUISTE BASIS

Het Nijntje Beweegdiploma is dé basis voor elke sport. Het plezier ervaren in bewegen staat voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl.